fredag 8. januar 2016

Postflyet

Fra NRK 

Dersom tale- og ferdsskriveren finnes intakt vil jeg ta av meg hatten for produsenten. Havaristedet ser fælt ut på TV og likner et bombenedslag. Den såkalte "Kebnekaisegjengen" skal granske havaristedet. Trist jobb. Hva har skjedd? Finner en ikke FDR/CVR kan årsaken bli vanskelig å finne. Tragisk er det uansett.

Her video fra funnstedet. Det hevdes at F-16 fant havaristedet. Vel, jeg ser vitterlig et helikopter i bildet. Antar at det ankom havaristedet før F-16. Sjekk video her: http://tinyurl.com/zjrnthx

Det fremkom i Dagsrevyen og i media at flyet traff med en hastighet på 160km/t. Vertikalhastigheten vær nær 180 km/t., men den farten flyet traff med var kanskje overlyds.

Spekulasjonene har alt begynt om hva som kan ha skjedd. Havarikommisjonen vil konsentrere seg om "cargo shift", type last, haleflateising, flygernes helse, flyets tekniske tilstand før havariet, incapacitation og masse annet. Det spesielle er at flygerne ikke fikk sendt Mayday og et hint om hva som skjedde. De hadde noen minutter på seg til å gjøre det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.