torsdag 3. mars 2016

Spennende besøk på Bardufoss - Nye Troms

Sjeldne «fugler» på Bardufoss

Sjeldne «fugler» på Bardufoss
FIKK ALLIERT HJELP: Amerikanerne fikk hjelp av britene til å etterfylle drivstoff på Bardufoss. Her er det transporthelikopteret av typen CH-53 Super Stallion som blir tanket mens rotoren går rundt. Foto: CLOCKWORK

BARDUFOSS: I helga gjestet et CH-53 Super Stallion transporthelikopter og et AH-1W Cobra angrepshelikopter fra det amerikanske marinekorpset Bardufoss.
Skrevet av:
Publisert:
Oppdatert:
03.03.2016 kl 09:38

Hensikten med besøket var å vurdere eventuell framtidig vintertrening for marinekorpset på Bardufoss. De to helikoptrene fra US Marine Corps Heavy Helicopter Squadron 464 kom til Bardufoss fredag og reiste mandag tilbake til Værnes for å delta i øvelse «Cold Response» i Trøndelag.
I tillegg til å møte ledelsen i 139 luftving, ble amerikanerne brifet av 339 skvadron og britene, som hvert år driver vintertrening med helikoptre med Bardufoss flystasjon som base. Britenes vintertrening går under navnet Clockwork.
– Lørdag fløy amerikanerne en lokal tur for å se på treningsforholdene, og de var meget godt fornøyd med det de så. Den amerikanske obersten som ledet delegasjonen, var imponert over treningsfasilitetene på og rundt Bardufoss, forteller major Fred Eilers.
Han er øvingsoffiser i 139 luftving og forbindelsesoffiser for utenlandsk trening.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.