søndag 17. juli 2016

Emirates reduserer på OSL - DN

Business Class på Emirates. Foto: Gunnar Blöndal
Business Class på Emirates. Foto: Gunnar Blöndal

Emirates

Emirates møter knallhard konkurranse - kutter Oslo-ruter

Flyselskapet fjerner 12.240 seter fra flytilbudet på ruten Oslo-Dubai i en høstperiode.
Emirates Group leverte et rekordoverskudd på 2,2 milliarder dollar i regnskapsåret 2015/16 - og kunne for 28. år på rad slå i bordet med positive tall på bunnlinjen: Flyselskapet hans håver inn penger - igjen
Men selv om andre flyselskaper ser på Emirates som en tøff konkurrent, møter også Emirates hard konkurranse:
Konkurransen fra selskaper som Qatar Airways og Turkish Airlines er angivelig én av årsakene til at Emirates i løpet av et par måneder i høst må skjære bort rundt 30 prosent av kapasiteten på ruten mellom Oslo og Dubai, skriver det danske flynettstedet check-in.dk.
Fra 1. september til 29. oktober i år flyr Emirates fem ukentlige avganger på denne ruten i stedet fordaglige avganger.
Totalt utgjør dette i alt 34 flyvninger med en samlet kapasitet på 12.240 seter, i og med at et Boeing 777-300ER-fly har plass til 360 passasjerer.

...men fastholder daglig tilbud resten av året

Emirates bekrefter at de reduserer tilbudet:
- Beslutningen ble tatt som et ledd i en rutinemessig gjennomgang av selskapets operasjoner for å sikre at kapasiteten vår er satt inn best mulig for å betjene kundene i hele rutenettverket vårt. Vi fastholder engasjementet vårt i Oslo og vil fortsette å betjene kundene våre på den ruten med syv ukentlige avganger, sier en pressetalsmann i Emirates til check-in.dk.
Sesongtilpasninger er ikke uvanlig i et hardt presset luftfartsmarked.
Også vinteren 2015 avlyste Emirates en ukentlig avgang i perioden 25. oktober til 30. november. Men denne gang kuttes altså tilbudet mer.
Hubert Frach, som er sjef for Emirates' kommersielle drift i Europa og USA, har tidligere sagt til DN at forventningene til ruten mellom Oslo og Dubai er nådd - selv om han av konkurransemessige hensyn ikke ville røpe hvor godt ruten går.
- Vi ser ikke bort fra at vi på sikt setter inn et fly til på ruten, men det er ingen konkrete planer om dette ennå, sa dessuten Norgessjef Terje Grue i Emirates til DN tidligere i sommer.
- Nordmenn flyr mye, så vi ser et stort potensial, men det skal jo litt til for å fylle enda et fly. Men vi ser at nordmenn virkelig har fått øynene opp for Dubai som et feriemål. Selv i juli/august, når det er fryktelig varmt der nede, vil nordmenn dra dit. Varmen skremmer ikke norske reisende. I den perioden er det jo også mulig å gjøre priskupp, siden det ikke er høysesong i Dubai, sa Grue: Derfor synes Emirates' norgessjef det er på tide at finværet snart gir seg

Kan fly via København eller Stockholm

For nordmenn som vil fly til Dubai med Emirates på de dagene som flyselskapet ikke flyr fra Norge i høst, er det likevel håp - hvis du synes det er greit med en mellomlanding.
På den tiden av året er det nemlig god plass i den 615 seter seter store Airbus A380-maskinen til Emirates, som daglig flyr fra København. Emirates flyr også daglig mellom Stockholm og Dubai med et Boeing 777-300ER-fly.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.