tirsdag 1. november 2016

Tynnere på Sola - Av Jan-Petter Helgesen


Foto: Per Gram

Flytilbudet på Stavanger lufthavn, Sola, blir tynnere

Av Jan-Petter Helgesen
SOLA

I flyselskapenes vinterprogram som ble gjeldende fra i dag, 1. november, har både nederlandske KLM og britiske British Airways redusert sine rutetilbud til og fra Sola. KLM har kuttet sitt tilbud til Amsterdam fra fem til fire daglige avganger per dag. Riktignok vil selskapet benytte seg av større 130-seters  Boeing 737-700 i stedet for 100-seters Emb-190 på enkelte avganger, men totaltilbudet til KLM blir svekket i forhold til de seneste årene.

British Airways har de siste årene tilbudt to daglige avganger i hver retning til Londons hovedflyplass Heathrow. I vinter skal selskapet ha en avgang per dag til den britiske hovedstaden. Avgangstidspunktet blir klokken 15.00 i stedet for en middag- og en tidlig kveldsflyging. Flytypen blir som før Airbus A319 med 150 seter.

Av nye destinasjoner i vinter skal det ungarske lavprisselskapet Wizz Air fly en gang ukentlig til havnebyen Kaunas i Lithauen med Airbus A320. Norske Norwegian skal i tillegg fly to ganger per uke til Praha i Tsjekkia med sine Boeing 737-800.

SAS har ingen rutekutt på Sola i vinter, men selskapet benytter seg stadig mer av de mindre CRJ-900 med 88 seter på flyginger til Stavanger. Det gjelder både til København, Aberdeen, Stockholm  og delvis London utenlands og Trondheim, Bergen og Oslo på innlandet.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.