CHC legger ned basen i Bergen – rundt 100 ansatte mister jobben

Selskapet mistet milliardkontrakt med Statoil til konkurrenten Bristow.

OLJE OG ENERGI 12.01.2017 15:29 Av Erlend Langeland Haugen
 
I februar i fjor mistet CHC Helikopter Service en Statoil-kontrakt verdt én milliard kroner til konkurrenten Bristow. Fra 1. mai er det Bristow som skal fly oljearbeidere ut fra Flesland og Florø, skriver Bergens Tidende.
Samme dato legger CHC ned basen i Bergen.
– Da har vi ikke lenger noen faste kontrakter i Bergen, og da legger vi ned som operativ base. Det er lange kontrakter som er grunnlaget for basen, sier Arne Roland, administrerende direktør i CHC Helikopter Service.

Rundt 100 mister jobben

Han forteller at i overkant av 100 arbeidsplasser som er knyttet til basen i Bergen vil forsvinne. En del aktivitet, som administrative funksjoner, flyttes til Stavanger.
Mange av de ansatte i Bergen vil få tilbud om jobb ved andre baser, men det vil igjen føre til at ansatte ved andre baser mister jobben.
– Dette styres av ansiennitet. Totalt er det cirka 100 arbeidsplasser i selskapet som går tapt, sier Roland.
Bergen har vært CHCs største base i Norge. Fra mai blir basene i Sola og Kristiansund de viktigste for selskapet.
– Det er selvfølgelig tøft for dem som rammes, og ekstra synd for dem som har lav ansiennitet og mister jobben. Vi håper selvsagt at vi får noen kontrakter i Bergen så vi kan opprettholde en viss aktivitet, sier Hans Petter Jensen, klubbleder for Industri Energi i CHC.