mandag 4. september 2017

"Leppa" O`Leary spår over og ut for Norwegian om kort tid - ABC Nyheter

Spår Norwegiankonkurs om få måneder 

Norwegian er kraftig ned på børsen mandag etter Ryanair-sjef Michael O'Learys kommentarer om at selskapet kan gå konkurs innen fem måneder.
Saken oppdateres.
Norwegian-aksjen var ned sju prosent på det meste i morgentimene, men har hentet seg litt igjen og er nå ned «kun» fem prosent.
Les også: Ryanair-sjef Michael O’Leary påstår at Norwegian sliter økonomisk
Fallet kommer etter at Ryanair-sjefen spådde at Norwegian går mot en snarlig krasjlanding.
- Norwegian er borte om fire til fem måneder. De holder på å gå tomme for penger, de klamrer seg fast på en daglig basis, sier O’Leary til Travel Weekly.
Iren sier problemene også gjelder det britiske lavprisselskapet Monarch.
- Det er en kjent hemmelighet blant flyselskapene at Monarch og Norwegian kanskje ikke overlever vinteren. De brenner penger. Norwegian har store flybestillinger som de ikke har penger til å betale, sier han til magasinet.
Les også: Milliardsmell for Norwegian
Norwegian på sin side avviser at de sliter.
- Det vi har å si er at dette er et klassisk tulleutspill fra O'Leary som ikke har noe rot i virkeligheten. Norwegian har drevet en lønnsom virksomhet i 10 år og vil fortsette å fokusere på vår egen globale virksomhet, ikke på enkeltutspill fra konkurrenter, sier kommunikasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til Nettavisen.
Les også: Nå er Bank Norwegian fire (!) ganger så mye verdt som Norwegian
Norwegian har opparbeidet seg en stor gjeldsbyrde som en følge av selskapets storsatsing på langdistanseflygninger, noe som har fått mange investorer til å få kalde føtter. Mange har også blitt usikre etter at finansdirektør Frode Foss trakk seg fra jobben sin uten å gi en forklaring tidligere i år.
Uttalelsene til Ryanair-sjefen kan også skaper usikkerhet rundt den planlagte samarbeidsavtalen mellom Norwegian og Ryanair. Bjørn Kjos har tidligere sagt at det bare gjenstår teknikaliteter før selskapene inngår en «feeder»-avtale, der Ryanair-passasjerer kan fly videre med Norwegian på samme billett.
Kjos lovet tidligere i år at avtalen kommer på plass i løpet av 2017, men i den siste tiden har det vært tausere fra selskapet.
Les også: Bjørn Kjos lover Ryanair-avtale i løpet av året

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.