lørdag 10. august 2019

To fly fra Braathens med motorproblemer - VG


T            To fly måtte snu etter motorproblemer
                           To fly fra samme flyselskap måtte begge nødlande i
                            Malmø på grunn av like motorproblemer. Begge flyene
                            kom fra Gøteborg.
Oppdatert mindre enn 20 minutter siden
Et fly fra Gøteborg som skulle til Kefalonia måtte nødlande i Malmø etter tekniske problemer, melder Aftonbladet. Flyet, som kommer fra flyselskapet BRA, hadde 89 passasjerer om bord.
– Det var for tungt for flyet å lande direkte, så de måtte bruke opp noe av drivstoffet. De har flydd rundt halvannen time - over Kristianstad blant annet, sier Anders Larsson i Sjø- og flyredningssentralen JRCC til Aftonbladet.
Kort tid etter måtte et annet fly fra samme flyselskap snu og nødlande i Malmø. Det andre flyet, som tilsynelatende hadde samme tekniske motorproblemer, kom også fra Gøteborg.
På spørsmål fra Aftonbladet om flyselskapet kommer til å stoppe fremtidige flyvninger, svarer selskapet:
– Det er for tidlig å si. Vi har en konferanse om noen minutter der vi skal ta stilling til disse spørsmålene, sier kommunikasjonssjef Ulrika Matsgård i BRA.

Fra Check-In
BAe 146 Avro RJ 100 fra BRA. (Foto: AlexanderPilot | Creative Commons 4.0)

Sort lørdag for BRA

To motordefekter i løbet af halvanden time betød, at charterpassagerer til Grækenland og Kroatien ufrivilligt måtte lande i Malmø. Millionregning er på vej.
Det er dyrt at været fattig. Det må det svenske flyselskab BRA erkende efter en weekend, hvor to aldrende Avro RJ-fly næsten samtidigt fik motorproblemer undervejs på charterflyvninger til henholdsvis Kroatien og Grækenland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.