torsdag 19. mars 2020

Pressekonferanse nå - Widerøe får støtte

Partiledere eller deres representant, presenterte finanskomiteens resultater som stort sett er enstemmige. Innen luftfart var det enighet om å støtte Widerøe med 40 mill./mnd for å opprettholde trafikken langs kysten. Det var enighet om at en skulle sikre nasjonalt eierskap for å verne vitale bedrifter. Her ble ikke flyselskaper nevnt spesielt. Redusert arbeidsgiveravgift med 4 prosentpoeng i to måneder vil gjelde alle. Det utgjør ca. 10 milliarder kroner.

Det var forskjell mellom høyre- og venstresiden når det gjelder utbytte. Ap, SV og Sp mener at selskaper som får statlig støtte, ikke skal benyttes til privat berikelse, samtidg med at det offentlige betaler støtte.

Spm. fra salen: Låne flyselskaper penger: Skatte og avgiftmessige reduksjoner. Tilskuddsmessige grep vil regjeringen måtte beslutte. Kritisk infrastruktur må beskyttes.Ikke noe konkret altså, og neppe tilfredsstillende for Norwegian og SAS.

Nye tiltakspakker kommer i morgen.

Hareide taus om hjelp til luftfarten

Stortingets særskilte koronakomité diskuterte torsdag hjelp til kriserammede norske flyselskaper. Men når det eventuelt kommer hjelp, er uklart.
– Vi har drøftelser med Stortinget om nettopp luftfart. Dialogen videre avgjør når vi… vi jobber på høygir med å få til løsninger, sa samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) til NTB etter møter med Stortinget torsdag.
Kilde: NTB
Ole Petter Pedersen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.