torsdag 5. november 2020

Reduserte rutetilbud i nord - NRK

 Les hele artikkelen her: https://tinyurl.com/y3m36dva


Fylket overtar flydrift i nord – ber staten bla opp

Passasjersvikten under koronapandemien kan gjøre det mye dyrere å drive flyruter de neste årene. Dermed kan det bli færre flyavganger når fylkene overtar ansvaret for tilbudet.

Widerøe-avgang fra Hammerfest

KORONASVIKT: En av tre passasjerer er blitt borte etter covid-19. Da faller mer av kostnadene for anbudsrutene i nord på det offentlige.

FOTO: JAN HARALD TOMASSEN / NRK

Knut-Sverre Horn@knutsverrehornJournalist

Lars-Bjørn MartinsenJournalist

Publisert i går kl. 17:55 Oppdatert i dag kl. 07:25

Del på Facebook Del på Twitter Del på epost

– Det kan ikke være sånn at staten overfører oppgaver til oss, og så følger ikke midlene med. Da står vi i skiten. Det er ansvarsfraskrivelse, og det kommer jeg ikke til å godta, sier Bent-Joacim Bentzen (Sp), fylkesråd for transport og infrastruktur.

Han er bekymret for at det ikke følger med nok penger når staten overlater ansvaret for de regionale flyrutene til fylkeskommunene.

Troms og Finnmark fylkeskommune har allerede varslet at det kan bli kutt. De har spurt kommuner og organisasjoner hvilke flyavganger de vil savne minst dersom det blir nødvendig å ta ned tilbudet.

Støtten til flyrutene er ulikt fordelt. Derfor blir Nordland enda hardere rammet når passasjerene uteblir, sier Bentzen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.