onsdag 11. november 2020

Widerøe Ground Services varsler oppsigelser - E24

 


Masseoppsigelser i Widerøe – rundt 500 kan miste jobben

·        Amalie Frøystad Nærø

·        Sindre Hopland

Publisert:


Tall E24 har fått innsyn i viser at Widerøe Ground Handling så langt har varslet Nav om oppsigelser av til sammen 550 ansatte ved syv ulike flyplasser.

– Vi står i en stor omstilling. Ifølge arbeidsmiljøloven er vi pålagt å melde inn det som defineres som en masseoppsigelse til Nav. Det har vi gjort nå. Prosessen er ikke ferdigstilt, sier administrerende direktør Marius Myhre til E24.

Arbeidsmiljøloven definerer en masseoppsigelse som oppsigelse av «minst ti arbeidstagere innenfor et tidsrom på 30 dager».

Selskapet har rundt 1800 ansatte, og utfører blant annet tjenester som innsjekking, ombordstigning og bagasjehåndtering.

– En svært stor andel av våre medarbeidere blir dessverre berørt av denne situasjonen. Det er veldig utfordrende for dem som blir berørt, men også for dem som er igjen, sier Myhre.

Har du tips? Kontakt E24s journalist her!

Nedbemanning på opptil 12 flyplasser

Widerøe Ground Handling har fått utbetalt litt i underkant av 18 millioner kroner i kontantstøtte fra mars til august, ifølge E24s oversikt.

For to uker siden varslet regjeringen at den forlenger kompensasjonsordningen for reiselivet. Bakketjenesteselskaper er blant dem som kan få dekket deler av corona-tapene.

Widerøe-direktøren sier at de har rapportert inn et maks antall av hvor mange som kan bli rammet i nedbemanningene.

– Dette vil i beste fall bety at det vil ramme færre enn det vi har forhåndsmeldt til Nav.

Bakketjenesteselskapet har imidlertid i tillegg satt i gang flere prosesser på andre flyplasser. Totalt står 10 til 12 lufthavner i fare for å måtte gjennomføre nedbemanning.

– Til sammen er det en risiko for at vi dessverre når det totaltallet du viser til. Altså rundt 500 samlet sett, sier han.

LES OGSÅ

130 av 220 Widerøe-ansatte på Flesland mister jobben

 

– Knalltøft

Fagforeningen Junit organiserer rundt 250 av de ansatte i selskapet. Faglig rådgiver, Jonny Simmenes, forteller at de ansatte har det vanskelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.