lørdag 6. august 2022

SAS - Avstemmingsresultatet kommer nå straks - ABC Nyheter

 I natt blir det klart om SAS igjen blir rammet av pilotkonflikt

NTB - I går 19:35

Hvis tilstrekkelig mange av de rundt 900 pilotene godkjenner avtalen, er SAS sikret fred fram til 2027. Avtalen innebærer at partene har fredsplikt – og er forhindret fra å streike og gå til lockout – i fem og et halvt år. I motsatt fall er det fare for at hardt prøvede flyselskapet kan være rammet av streik igjen, fra torsdag 11. august. Også piloter i SAS' datterselskaper omfattes av den nye tariffavtalen.

De norske pilotene vil offentliggjøre utfallet av uravstemningen her lørdag. Fristen for uravstemningen er den samme i alle de tre landene, men det er uklart når og hvordan Sverige og Danmark vil offentliggjøre sine resultater.

Det er avgjørende for SAS' framtid at pilotene sier ja til avtalen det ble oppnådd enighet om 18. juli, mener flyanalytiker Jacob Pedersen i danske Sydbank.

Han poengterer at SAS er inne i en omfattende restruktureringsprosess og har søkt konkursbeskyttelse i USA. Konkursbeskyttelse innebærer at SAS kan fortsette driften mens prosessen pågår. Selskapet søker å hente inntil 9,5 milliarder svenske kroner i frisk kapital.

– Kommer det ikke et ja fra SAS-pilotene, så vil det være bidra til å sette redningsprosessen tilbake, kanskje til og med avspore den. Om hvem vet da om investorene vil hjelpe til, sier Pedersen til Ritzau.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.