torsdag 3. november 2022

Forsvaret av Norge kan bli styrt fra USAs SACLANT i Norfolk - MSN

 SACLANT: Supreme Allied Commander Atlantic

Forsvaret av Norge kan bli styrt fra USA: − Norge blir enda viktigere

 

FORNYER PLANER: Forsvarssjefen, general Eirik Kristoffersen, sier at geografien er et argument for at Natos kommando over forsvaret av Norge flyttes til alliansens nye kommandosenter i Norfolk i USA.© Foto: Tore Kristiansen / VG

Nato fornyer nå sitt militære planverk. Ifølge forsvarssjef Eirik Kristoffersen ligger det an til at forsvaret av Norge kan bli en del av ansvarsområdet for Natos nye felles kommandosenter i den amerikanske byen Norfolk.

Publisert: 02.11.22 kl. 22:30

– Geografi og militære planverk har et sammenfall. Det er bare å ta en titt på kartet: Områdene i Nord-atlanteren med Skandinavia, Island, Grønland og Storbritannia er en naturlig geografisk region, og da er det naturlig at vi tilhører kommandoen i Norfolk. Men det er det til slutt opp til politikerne å avgjøre, sier Kristoffersen til VG.

Både forsvarsjefen og forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) har anbefalt en slik løsning.

– Vi er jo fornøyd med at at Joint Force Command Norfolk sitt ansvarsområde vil omfatte blant annet Norge. Vi har jobbet for det, sier Gram til VG.

Det er ventet at det formelle vedtaket om å overføre kommandoen til Norfolk, vil bli tatt i Nato i løpet av første halvår 2023.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.