fredag 3. februar 2023

Norge kjøper 54 tyske Leopard 2 A7 stridsvogner


Selv om Forsvarssjefens militærfaglige råd ligger noen år tilbake i tid, viser Ukrainakrigen at han kan ha rett. Det synes som om pansrede kjøretøy er lette mål for presisjonsartilleri som får målangivelse fra droner. Droner i flere former, antipanser våpen, MANPADS og NASAMS / Patriot  er etter min mening bedre satsingsområder. Og naturligvis, JSM til et fremtidig kystartilleri. (Red.)

 Pressekonferanse ved Rena Leir nå. Gahr Støre annonserer at et nytt jernteppe har senket seg over Europa. Dernest de områder i landforsvaret som vil bli styrket. Han bekrefter at 54 Leopard 2 A7 blir kjøpt inn med 18 til som opsjon. Dette blir samme type vogn som våre viktigste allierte i Norden har. Vi vil med dette styrke NATOs samlede forsvarsevne. Han pekte også på samarbeid med Sverige og Finland.

Gram: Det har tatt tid, men nå vil den komme, sier han. I 2026. Han viste også til Forsvarssjefens ønske (2019) om å ikke kjøpe stridsvogner, men han mente at en helhetlig vurdering i dag tilsa kjøp av akkurat denne typen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.