torsdag 8. juni 2023

Trafikkaos spås i Europa - ABC Nyheter

 


Ekspert forbereder reisende på kaos: – Det er nordmenn generelt sett ikke gode på

Historie av NTB- Stian Drake • for 4 t siden

– Det blir ille, men på en annen måte enn i fjor. Nå sitter alle sammen i samme båt. Det er mye mer vanskelig å forutse hvor det blir kaos og hvem som blir rammet, men alle må være forberedt. Det er nordmenn generelt sett ikke gode på, sier Odd Roar Lange.

Lange, også kjent som «The Travel Inspector», er ikke i tvil foran årets fellesferie. På et eller annet tidspunkt vil det bli utfordringer for de reisende på flyplassene rundt i Europa.

Blant annet er det varslet streik på en rekke flyplasser rundt om. På Heathrow skal sikkerhetspersonell streike i 31 dager i sommer, nesten hver helg fra midten av juni til slutten av august. Det er ventet at streiken kan oppskaleres ytterligere i løpet av sommeren, men dette er ikke den eneste utfordringen.

– Setter hele flyplasser ut av spill

– Eksempelvis er det flygeledermangel på Kastrup. De bruker situasjonen. I lønnsforhandlingene vil de kreve lønn på nivå med den danske statsministeren, sier Lange. 

Han legger også til at flere av de mindre fagforbundene, som ivaretar rettighetene til de som jobber på bakken på de store flyplassene i Europa, har varslet streik.

– Dette setter hele flyplasser ut av spill og kan skje plutselig. Derfor må man være forberedt på hvordan man kan håndtere det. 

Ifølge Lange kan også charterbransjen bli rammet. 

– Tidligere hadde de gjerne et fly eller to i reserve om det skulle oppstå noen tekniske problemer. Det har de ikke i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.