tirsdag 5. september 2023

Kongsbergaksjen stiger kraftig - Polen kjøper varer - abc nyheter

 

Det kan være at denne kontrakten bidrar til at Statens Pensjonsfond Utland (Oljefondet) stiger betydelig. Fondet har en stor aksjepost hos samarbeidspartneren Raytheon som produserer JSM/NSM. Fondets verdi var i morges på kr. 15 447 000 000 000.-. Den høyeste verdien jeg har registrert noen gang. 


Aksjestigningen i dag kl 15 var på 8%.
Det er betimelig å minne om at Norge ikke har noe kystforsvar. Det ble lagt ned i 2007, Mobile NSM missiler burde vært på plass etter Putins invasjon av Krim i 2014.

(Red.)



Sjekk hele saken her: http://tinyurl.com/y28385dk

Kongsberg Gruppen inngår avtale om leveranser til Polen for 16 milliarder kroner. Aksjen stiger kraftig etter nyheten.

– Dette er den største enkeltkontrakten i Kongsberg Gruppens historie og en viktig milepæl i vår mer enn 200 år lange historie. Polen har vært en langsiktig partner, og 

vi er stolt av å signere denne avtalen, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen i en børsmelding tirsdag.

Kontrakten er inngått med det polske forsvarsdepartementet og innebærer en leveranse av fire NSM (Naval Strike Missile) Coastal Defence System (CDS)-skvadroner til en verdi av cirka 16 milliarder norske kroner.

– Med den endrede sikkerhetssituasjonen i Europa er Polen fast bestemt på å sikre viktige forsvarsevner, og for Kongsberg som en industripartner, sikrer dette forutsigbarhet til å investere og fortsette å bygge kapasitet for å innfri disse behovene, sier Håøy.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.