mandag 17. juni 2024

Flygerne i Norwegian enige med arbeidsgiveren - Dagbladet

 

Jubler over sommernyhet: Lite risiko

 

19 minutter siden - 08:42

Nicolai Eriksen

Kopiert!

Pilotene i Norwegian har stemt ned lønnstilbudet de fikk etter årets mekling.

Riksmekler Mats Ruland bekrefter overfor Børsen at det har vært nye samtaler søndag og at partene kom til enighet utpå kvelden.

- Jeg tror det er lite risiko for at det blir flystreik nå, sier Ruland til Børsen.

Han utdyper:

- Partene er nå blitt enige. Styret i pilotforeningen har sendt ut det nye forhandlingsresultatet til avstemning med sin anbefaling. Den fristen går ut fredag denne uka. At medlemmene skal si nei når styret gir sin anbefaling, vil være veldig lite sannsynlig.

Ruland sier at han fikk beskjed fredag før helgen om at den opprinnelige resultatet var blitt stemt ned av pilotene. Partene møttes deretter allerede søndag, hvor det ble ny enighet etter noen timer.

Kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Esben Thuman, bekrefter også at partene er enige om et nytt forslag som nå skal stemmes over.

- Vi er glade for at vi er kommet til ny enighet og at styret i pilotforeningen støtter den nye løsningen. Vi er fornøyde med at vi får denne avklaringen klar før sommeren.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair mener imidlertid at utviklingen er overraskende.

- Det er klart at det er dårlig nytt for Norwegian at de har stemt ned forslaget de ble enige om i meklingen. Nå står mye på hva Norwegian har kommet med av nytt tilbud, og hvordan fagforeninga tar stilling til det. Blir de ikke enige nå, da kan alt skje, sier han til Børsen.

- Det er litt tidlig å dra en konklusjon om hva som blir resultatet av at de ikke blir enige. Det er litt overraskende, men viser hvor kompliserte disse forhandlingene har vært, fortsetter han.

Kommunikasjonssjef Trygve Bergsland i Unio-foreningen Parat, der Norwegian-pilotene er organisert, understreker følgende:

- Det er oppnådd ny enighet etter at det var nye samtaler søndag. Nå er dramatikken over, for nå foreligger det et nytt anbefalt forslag fra et samlet styre. Dette skal formelt til ny avstemning blant medlemmene, men nå er det altså med en klar anbefaling om å stemme for, sier Bergsland til Børsen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.