mandag 3. juni 2024

Memorial Day - Washington,. D.C

 USA, 2024

Planen var å  ta for oss minnesmerkene og National air & Space Museum. Planen måtte endres  siden det var innført dagsbilletter til museet på grunn av at halve utstillingen ikke var klar. Innrykket måtte derfor reguleres. Vi fikk dessverre ikke billetter. Jeg har vært der to ganger tidligere, i 1969 og 1990. Det er en stund siden og det hadde vært greit å få med seg alt i den nye bygningen, men dessverre.....

Vel, ingen grunn til å gråte over spilt melk. Dagen før var det en stor konsert foran Capitol for inviterte gjester. Den så vi på TV. Der ble alle sjefene i forsvarsgrenene presentert, inkludert sjefen sjøl, Chairman of Chiefs of Staff, Air Force General Charles Brown.

 Ved en tilfeldighet dagen etter, spaserte vi diagonalt over The Mall og så en liten guppe personer som vi kom til å passere. Holy Moses, der sto generalen og ble intervjuet av Miss America. Ja, helt absurd. Vi gikk naturligvi i hans retning og blr stoppet av body guards 7-8m fra ham. Vel, intervju ferdig og han gikk rett mot meg. Jeg sto stille og body guard lot meg stå. Jeg snappet naturligvis et bilde:



Body guard er skeptisk, men jeg fikk stå der og så sjefen for US Navy Adm. Lisa Franchetti med adjutant.på kloss hold.

En lang kortesje med tunge motorsykler ført av veteraner fra de siste krigene, kjørte også langs Constitution Ave, fra Lincoln monumentet mot Capitol. Odin beregnet at det kunne være 2 500 bikers.
 
Det vi opplevde på The Mall var en sann kakofoni av lyder. Det var mange band som øvet til marsjen/opptoget  langs Constitution Ave., forbi Det Hvite Hus og opp til Lincoln monumentet. Hele 10 000 skulle delta hvorav langt de fleste var musikanter eller duskedamer, på norsk cheerleaders.
Jeg begynner med begynnelsen, et fredelig Capitol:



Martin Luther King monumentet er fripende



Monumentet om koreakrigen ha jeg ikke sett før. Det var ganske gripende.


Dette likner på Vietnam monumentet hvor alle navn på omkomne og savnede står innrisset.




Vietnam monumentet


Biker for peace



Oppmarsjområdet





Miss America

Sbraham Lincoln impersonator


De vestallierte under krigen



Det var det, mange inntrykk. Vi kom hjem til rettskjennelsen av Trump som var knallklar. Hilken vei dette landet skl ta vil ikke valget avgjøre. Uansett resultat er jeg redd landet driver mot mer splittelse og muligens anarki .Uansett ser det ikke bra ut. Lykke til Demokrater og de som satser på demokratiet i fremtiden.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.