torsdag 6. mars 2014

Norwegian


Norwegian vokser stadig og nærmer seg konkurrenten SAS' passasjertall. Her møtes to av selskapenes fly på Gardermoen i februar. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix9

Norwegian kaprer stadig flere passasjerer

Drøyt 1,5 millioner passasjerer fløy med Norwegian i februar, 22 prosent flere enn i samme måned i fjor. Avkastningen per passasjer fortsetter imidlertid å falle.
 

Selskapets fly var 79,3 prosent fulle, opp ett prosentpoeng til tross for at selskapets kapasitet har økt med 46 prosent denne måneden.
– Vi har økt tilbudet til kundene betydelig, med flere ruter og frekvenser. Selv med en sterk kapasitetsvekst fylles flyene. Samtidig ser vi at det er sterk konkurranse i markedet og mange billige billetter i salg. Det er bra for kundene at konkurransen virker, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.
Samtidig gikk yielden, det vil si hvor mye selskapet tjener per passasjer per kilometer, ned med 21 prosent.
Investorene på Oslo Børs svarte med å sende Norwegian-aksjen ned 3,69 prosent etter en halvtimes handel torsdag. Ifølge E24 hadde DNB anslått at yielden skulle falle 18 prosent, og fallet i avkastningen fører til at selskapets implisitte driftsresultat for februar endte på minus 199 millioner kroner – 36 millioner kroner lavere enn ventet.
Norwegian gjennomførte 99,8 prosent av oppsatte flygninger i februar, hvorav drøyt 16 prosent var forsinket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.