onsdag 20. mai 2015

Lithauere fløy drone over militært objekt - Sverige

Männen flög drönare vid ett skyddsobjekt. Drönaren på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Sean Gallup
Männen flög drönare vid ett skyddsobjekt. Drönaren på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Sean Gallup

Män flög drönare vid skyddsobjekt – greps

Två män flög med en drönare vid helikopterflottiljen i Malmslätt i Linköping på tisdagskvällen.
Men det hade konsekvenser - de två männen fördes till polisstationen och polisen har nu påbörjat en utredning om brott mot skyddslagen samt brott mot luftfartslagen, skriver Corren.

Det var på tisdagskvällen, vid 18.30-tiden som en vakt vid Malmslätt ringde in till polisen för att göra en anmälan om att två personer flög med en drönare i närheten av helikopterflottiljen vid Malmens flygplats och Flygvapenmuseum i Linköping.
Området räknas som svenskt skyddsobjekt vilket gör att det är förbjudet att både flyga och fotografera där.
När polisen kom till platsen fick de två männen som är 36 och 34 år gamla följa med till polisstationen. Under kvällen frihetsberövades männen och polisen har startat en utredning om brott mot skyddslagen samt brott mot luftfartslagen.
– De sitter i förhör nu. Det är svårt att veta hur allvarligt det här är. Det är nog lite tidigt att säga i nuläget, sade polisens presstalesman Thomas Agnevik vid 20.30-tiden, till Corren.
Polisen uppgav då att man inte haft kontakt med försvaret - men att det är möjligt att man kommer att ha det under kvällen för att få en bild över om det funnits några risker när drönaren har flugit i området.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.