Partene har sittet sammen hos advokatfirmaet BA-HR i Oslo siden onsdag klokken 10 for å forsøke å komme til enighet om en avtale som kan løse bemanningsproblemet Norwegian har opplevd siden fredag.
– Hva måtte dere gi?
– Vi har allerede erkjent at vi har hatt en for lav bemanning i sommer og vi har nå blitt enige om å øke bemanningen.
– Så nå kan passasjerene føle seg trygge på at de får reise dit de skal?
– De kan nok føle seg tryggere nå, men det er først og fremst fordi vi har blitt enige om å videreføre avtalen med salg av fridager, sier Hesthammer.
Den siste tiden har det stormet rundt flyselskapet, som har kansellert mange flyginger – i helgen ble det kansellert minst 18 avganger. Dette omfattet både innenlands- og utenlandsflyginger.
Avlysningene kom etter at fagforeningen Parat sa opp overtidsavtalen om kjøp og salg av fridager. Denne avtalen er selskapet avhengig av for å ha nok folk på jobb i de mest hektiske periodene.
Fagforeningsleder for pilotene, Halvor Vatne, er fornøyd.
– Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått til flere ansettelser av piloter. Vi har sagt hele tiden at det trengs for å levere det produktet selskapet skal levere, og det er jo flyvninger, sier han til TV 2.
Flygesjef Hesthammer vil ikke tallfeste hvor mange nye piloter som skal ansettes, men ifølge Vatnar dreier det seg om 50.