torsdag 1. november 2018

Ryanair får pepper - Kutter ut gratis 10kg håndbagasje - ABCNyheter

Ryanair strammer inn reglene for håndbagasje
NTB
1. nov. 2018 14:17  Oppdatert 1. nov. 2018 14:26

Flyselskapet Ryan Air strammer inn reglene for håndbagasje på deres flyginger. Foto: Ryanair

Passasjerer som flyr med lavprisselskapet Ryanair får fra og med torsdag ikke lenger ta med seg opptil ti kilo gratis håndbagasje.
Etter de nye reglene Ryanair har innført, vil alle som tar med seg mer enn en liten veske i flyet bli ilagt en ekstra kostnad på nærmere 100 norske kroner.
Alternativt kan reisende oppgradere billetten til såkalt prioritert ombordstigning, som koster i underkant av 60 norske kroner.
De nye reglene ble lagt fram av det irske lavprisflyselskapet torsdag. Endringene har skapt raseri i sosiale medier. Flere kunder hevder at de aldri skal fly med selskapet igjen.
Tiltaket har også møt motstand i enkelte land, deriblant Italia, der konkurransemyndighetene mener muligheten til å ha med håndbagasje er en «essensiell del av det å fly» og krevd at reglene suspenderes.
I oktober meldte Ryanair at de hadde hatt en inntektsnedgang på sju prosent i første halvdel av året. Flyselskapet mente at utfordringene blant annet skyldtes negativ omtale etter streiken blant de ansatte i Europa.
Selskapet fikk i samme måned kraftig kritikk da at de kom med laber respons i etter at en av deres passasjer ble utsatt for rasisme under deres flygning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.