fredag 1. oktober 2021

Forestill deg at USA kollapser til diktatur..... ABC Nyheter


Tenk deg at USA blir et eneveldig diktatur. Da blir Europa ganske alene mot Russland og Kina. Tenk deg at........ (Red.)

Mener demokratiet i USA undergraves: Ber norske politikere våkne

Roy Kvatningen

for 15 timer siden

Rundt 200 eksperter advarer om at demokratiet i USA kan kollapse. Konsekvensene kan bli store for Norge, men norske politikere kvier seg for å ta debatten.

– Demokratiet i USA, slik vi kjenner det, står i fare for å bli undergravd, sier seniorforsker Svein Melby ved Senteret for forsvarsstudier til VG.

Han er ikke alene om å mene dette. Rundt 200 professorer og statsvitere i USA har signert et opprop hvor de advarer om at det amerikanske demokratiet er i reell fare.

Melby er bekymret for konsekvensene for Norge hvis USA samtidig trekker seg tilbake fra sin internasjonale lederrolle – og overlater et tomrom som Kina og Russland kan fylle.

– Dette baner vei for at disse autokratiske stormaktene kan få en mye større rolle internasjonalt. Norske politikere er nødt til å ta dette inn over seg, sier Melby til VG.

– Norske politikere  se den utfordringen som det som skjer i USA representerer for våre egne interesser. Jeg har ikke sett at sentrale skikkelser i regjeringen eller opposisjonen tar dette på alvor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.