fredag 15. oktober 2021

Taiwan under voldsomt militært press nå - VG

 

Under ”Debatten” i går under presentasjonen av vår nye utenriksminister, ble det sagt at over hundre kinesiske fly hadde fløyet over Taiwan. Det er ikke riktig; de har fløyet inn i Taiwans ADIZ, en sone som ikke har internasjonalt fundament, men som er godt utenfor Taiwans kyst. Dette er ikke noe nytt, men antallet over et kort tidsrom er nytt. Dette er redegjort for her på bloggen tidligere. Det er imidlertid åpenbart at det er voldsomt trykk på Taiwan nå, også i forbindelse med de ulovlig etablerte ”øyene” til Kina i Sør Kinahavet. Jeg håper NATO makter å holde seg utenfor. Det kan godt være at det kommer voldsomt press på NATO fra USA nå.(Red.)

 Sjekk hele artikkelen her: https://tinyurl.com/4edavsz4

Rekordmange militærflyginger: Økende spenning mellom Kina og Taiwan

 

Silje Kathrine Sviggum

for 34 minutter siden


© Foto: RITCHIE B. TONGO / EPA TAIWAN SVARER: Taiwanske F-16 flyr over Taipei under Taiwans nasjonaldagsfeiring 10. oktober.

Rekordmange militærflyginger: Økende spenning mellom Kina og Taiwan

Kinesisk aggresjon mot Taiwan setter regionen i fare, mener internasjonale eksperter. Taiwans utenriksminister frykter krig.

Publisert: 15.10.21 kl. 13:03 Oppdatert: 15.10.21 kl. 13:21

Bare i oktober alene har Beijing sendt flere enn 150 krigsfly inn i Taiwans forsvarssone, skriver CNN.

Kina har dermed daglig brutt rekorden for slike flyginger som Taipei har lovet å besvare med radioadvarsler, luftrakettsporing eller jagerflyavlytting.

Kinas president Xi Jinping – som har nektet å utelukke å overta Taiwan med makt om nødvendig – uttalte 9. oktober at en «gjenforening» mellom Kina og Taiwan er uunngåelig.

Taiwans forsvarsminister Chiu Kuo-cheng har på sin side hevdet at Kina kan erklære fullskalakrig mot Taiwan innen 2025. Han vurderer det militære spenningsnivået som verre enn noen gang de siste 40 årene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.