fredag 15. oktober 2021

United skal åpne rute mellom Newark og Flesland 20. mai 2022 - Nettavisen

 

United Airlines åpner direkterute til Norge 

Halvor Ripegutu

for 18 timer siden

Liker|

Planen er å fly eldre, men populære B757 - Foto fra Twitter

KOMMER TIL NORGE: Fly fra United Airlines på rekke og rad ved Newark Liberty International Airport utenfor New York.  United Airlines åpner direkterute til Norge

United Airlines, som er et av de aller største flyselskapene både i USA og i verden, starter direkteflygninger mellom Newark Lufthavn, som ligger 22 kilometer fra Manhattan, og Bergen Lufthavn Flesland.

Det blir dermed det første amerikanske, og eneste ikke-norske flyselskapet som har direkteruter mellom Norge og USA. Det er i tillegg den eneste direkteruten mellom Bergen og USA.

– Vi skal utnytte vårt ledende, globale nettverk på nye og spennende måter, sier Patrick Quayle, direktør for International Network and Alliances i United i en pressemelding.

Overrasket

Ruten starter opp 20. mai neste år, med avgang tre ganger i uka.

- Det var veldig overraskende at de slår til på det, men det er ferie- og fritidsmarkedet som kommer tilbake og det styrker Bergen Flesland som flyplass. Det er et selskap med enorm kraft. Dette er en fjær i hatten for Flesland, sier Hans Jørgen Elnæs, flyanalytiker i Winair, til Nettavisen.

Han sier at Bergen er en destinasjon for amerikanere som skal på ferie på Vestlandet.

– Det er veldig attraktivt, også med kystcruise med Hurtigruten og Havila. Samtidig er det mindre konkurranse mellom New York og Bergen, enn til Oslo, sier Elnæs, som viser til at SAS allerede flyr New York-Oslo, og Norse Atlantic Airways planlegger snart å gjøre det samme.

Stort område

Han sier at United har et enormt opptaksområde på østkysten av USA.

– Når de flyr fra New York, kan du fly inn fra mange steder i USA. Så får vi se hvor bra det blir for United, men vi ser tydelig at ferie-og fritidsmarkedet kommer kraftig tilbake etter pandemien, sier han.

United Airlines er verdens tredje største flyselskap etter omsetning, og hadde 163 millioner passasjerer i 2019, noe som gjør dem mer enn fem ganger så store som SAS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.