søndag 16. oktober 2022

Droner stoppet flytrafikken til Sola og Helganes - Stavanger Aftenblad


Luftrommet over flyplassene i Stavanger og Haugesund åpnes etter droneobservasjon

En drone er observert innenfor forbudssonen. All flytrafikk til og fra Sola er stanset.


Fly som er på vei til Sola ligger søndag kveld på hold eller returnerer til flyplassen de tok av fra.Foto: Flightradar24.com

·        Andreas Askildsen

·        Stein Halvor Jupskås

Journalist

·        Siv Helen Kvalvåg

Publisert: Publisert:

For mindre enn 50 minutter siden

- Jeg kan bekrefte at det er observert en drone. Den ble observert av et fly som tok av. Da stenger vi umiddelbart luftrommet som et sikkerhetstiltak, frem til politiet og flygelederne sammen vuderer at situasjonen som under kontroll. Politiet er nå ute og søker etter dronen og droneoperatøren, opplyser pressetalsmann i Avinor, Harald Kvam, til VG klokken 21.05.

TV2 melder at også luftrommet over Haugesund lufthavn på Karmøy er stengt.

Kvam sier dette nå er en politisak, og henviser til politiet for ytterligere kommentarer. Det samme gjør pressevakta ved Forsvarets operative hovedkvarter overfor Aftenbladet.

«Melding fra flytårnet på Sola om observasjon av drone i luftrommet over Sandnes. Politiet har søkt å gjøre observasjoner, men uten å lykkes. Per nå har vi ikke noe mer konkret å gå etter. Videre ønsker ikke politiet å gå mer i detalj på eventuelle tiltak», skriver politiet klokken 21.35.

Operasjonsleder Irene Ragnhildstveit ved Sør-Vest politidistrikt henviser til twittermeldingen over, og har ikke ytterligere informasjon å gi.

– Det er en time siden siste observasjon og det er nå vurdert at vi kan åpne igjen. Vi kommer til å åpne flyplassen igjen i løpet av fire til fem minutter, sier Morten Wathne, operativ sjef ved Stavanger lufthavn, Sola til Aftenbladet. Det samme gjelder Haugesund lufthavn på Karmøy, opplyser han.

Det er forbudt å fly drone i Norge nærmere enn 5 kilometer fra flyplasser.

Saken oppdateres!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.