søndag 16. oktober 2022

Mulig droneobservasjon ved gassanlegget på Kårstø i går kveld - Stavanger Aftenblad

 

Det er nær ufattelig å lese at hele Norges ledningsnett for gass er offentlig tilgjengelig. Snakk om å ha hodet i sanden etter 2014 og invasjonen av Krim. (Red.)


Mulig ny droneobservasjon ved gassanlegget Kårstø


Lørdag fikk politiet melding om en ny mulig observasjon av nok en drone ved gassanlegget Kårstø nord i Rogaland, skriver Stavanger Aftenblad.

Det ble opprettet sperrepost på Rennesøy etter meldingen, og biler som kjørte sørover mot Stavanger ble sjekket, skriver avisa.

– Vi fikk melding om en mulig drone tidligere i kveld, og vi har ikke fått bekreftet at det var en drone. Vi har ingen tiltak ute på stedet nå, forteller operasjonsleder Thomas Nordvik til NRK.

Det var Heimevernet som meldte fra til politiet om den mulige observasjonen rundt klokka 20.20 lørdag kveld.

Dette er andre gang denne uken om melding om droneobservasjon ved gassanlegget på Kårstø. Torsdag kveld rykket store politistyrker ut etter at det ble observert en drone ved Kårstø-anlegget til Equinor i Tysvær.

Politiet vet at dette er et gassanlegg som kan være av særskilt interesse, og ser alvorlig på hendelsen.

Så langt er ingen pågrepet, og politiet ber om tips.

Gassanlegget på Kårstø er et av flere anlegg der Heimevernet bistår politiet med vakthold. Tiltaket er innført etter lekkasjene på Nord Stream-kablene og observasjon av en rekke droner den siste tida.

Tysvær kommune ligger i nærheten av Haugesund. Kårstø er Europas største gassprosessanlegg, og det er viktig i transport og behandling av gass og lettolje fra norsk sokkel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.