onsdag 3. juni 2020

Korona oppdatering fra Check-In


Kort nyt om coronakrisen

Følg med i vores opsummering af internationale luftfartsnyheder om COVID-19, der i øjeblikket påvirker flyselskaber og lufthavne over hele verden.
·        

Hong Kong lukket for indrejse til 18. september

(03-06-20 – 08:10) Selvom Hong Kong International Airport den 1. juni har genåbnet lufthavnen for transitrejser, så kommer det til at vare et stykke tid, inden det bliver muligt at rejse ind i den tidligere britiske kronkoloni.
Siden den 23. marts har det ikke været tilladt at rejse ind i Hong Kong, og det forbud er netop forlænget frem til den 18. september 2020.
Herudover har myndighederne netop øget den sociale afstand. da der atter er en stigning i antallet af lokale smittetilfælde med coronavirus.

EasyJet: 75 procent af rutenetværket genåbnet i slutningen af august

(03-06-20 – 08:05) Det britiske lavprisflyselskab easyJet forventer at kunne gennemeføre flyvninger til 75 procent af destinationerne i rutenetværket ved udgangen af august.
Allerede ved udgangen af juli forventes easyJet at flyve til halvdelen af destinationerne, selvom der i begyndelsen vil blive tale om færre afgange end tidligere. Fra juli til september forventer selskabet at udbyde omkring 30 procent af den planlagte kapacitet.

Turkish Airlines klar med København-rute

(03-06-20 – 08:00) Turkish Airlines vil fra den 18. juni flyve fra Tyrkiet til 16 europæiske byer i seks lande.
Ikke siden den 28. marts har Turkish Airlines været i stand til at gennemføre internationale flyvninger, og når selskabet atter kommer i gang er København og Stockholm blandt de 16 europæiske byer, der atter bliver direkte forbundet til Tyrkiet.
Med en mellemlanding i Istanbul vil det være muligt at komme videre til 14 byer i Tyrkiet, henholdsvis Antalya, Ankara, Gaziantep, Adana, Diyarbakir, Ordu-Giresun, Elazig, Samsun, Hatay, Kayseri, Trabzon, Izmir, Konya og Mugla (Bodrum-Dalaman).
urkish flag carrier Turkish Airlines (THY) said Tuesday it will start direct flights from Turkish 16 cities in six European

Fem svenske sommerruter

(02-06-20 – 12:55) Fra den 15. juni og frem til den 9. august kommer svenske Amapola Flyg til at betjene fem flyruter fra Stockholm-Bromma til Malmø, Gøteborg, Visby, Ängelholm-Helsingborg og Halmstad.
Ruterne er kommet i stand via et samarbejde med BRA, der i øjeblikket er under rekonstruktion.

Turkish Airlines forventer 60 procent pasagernedgang i 2020

(02-06-20 – 12:50) Turkish Airlines har allerede indstillet sig på, at de opstillede mål for 2020 ikke bliver indfriet. Lige nu forventer det tyrkiske Star Alliance-selskab en produktionsnedgang på 55 procent for hele 2020 samt en tilbagegang i passagertallet på 60 procent.
Det bliver særligt i andet halvår, at man vil kunne mærke effekterne af coronakrisen, selvom selskabet i både april og maj har været ramt af et flyveforbud.

Emirates har afskediget flyvende personale

(02-06-20 – 12:45) COVID-19-pandemien har også ramt Emirates ganske hårdt. Selskabet bekræfter til flere medier, at der har været gennemført en fyringsrunde, der har ramt kabinepersonale og de piloter, der er under uddannelse.
Emirates ønsker dog ikke at oplyse, hvor mange ansatte, der er blevet afskedige. Det internationale nyhedsbureau har tidligere rapporteret, at Dubai-selskabet står for at skulle nedlægge 30.000 stillinger, men så mange skulle der ikke være tale om i denne omgang.

Sorte bokse fra PIA-havari er fløjet til Frankrig

(02-06-20 – 08:45) De sorte bokse fra det nylige flyhavari i Pakistans hovedstad Karachi blev mandag fløjet til Frankrig for nærmere undersøgelse. 
Det var Airbus A330-800 testflyet med registreringen F-WTTO, der bragte repræsentanter fra den franske havarikommission og motorproducenten Safran tilbage fra Pakistan samme med de to sorte bokse. Flyet landede mandag i Le Bourget-lufthavnen ved Paris.

IATA kritiserer sydamerikanske regeringer for manglende hjælp

(02-06-20 – 08:40) Flyselskaber i Sydamerika er hårdt ramt af COVID-19-pandemien. Både Latam og Avianca er lige nu under konkursbeskyttelse.
IATA kritiserer de sydamerikanske regeringer for ikke at give tilstrækkelig hjælp til luftfarten, der kun har fået statsstøtte, der svarer til en procent af den tabte luftfartsomsætning i regionen. Det er betydeligt mindre end i andre regioner af verden.

British Airways nedlægger Moskva-rute

(02-06-20 – 08:35) British Airways har besluttet permanent at lukke ruten mellem London Heathrow og Mosvka-Sheremetyevo, der ellers var planlagt til at genåbne den 1. juli.
Derimod fastholdes ruten mellem London Heathrow og Moskva-Domodedovo.

Singapore Airlines én gang om ugen til CPH

(02-06-20 – 08:30) Singapore Airlines har opdateret sit sommertrafikprogram, og heraf fremgår det ifølge Airlineroute,net, at selskabet fra den 20. juni vil flyve en gang ugentligt fra Singapore til København med Airbus A350-900.

Egyptens lufthavne kan snart genåbne for internationale afgange

(01-06-20 – 09:30) Den egyptiske regering overvejer en gradvis åbning af landets lufthavne for internationale flyvninger i den sidste halvdel af juni eller første halvdel af juli. Det siger en repræsentant fra regeringen ifølge Ahram Online.
Regeringsrepræsentanten oplyser, at der har været arbejdet ihærdigt for at implementere tiltag i lufthavne og hos indenrigsflyselskaber for at hindre spredning af coronasmitten, og det er erfaringerne fra disse tiltag, der skal danne grundlag for beslutningen om at åbne for internationale flyvninger.

Atlantic Airways genoptager Billund-rute

(31-05-20 – 09:40) Med virkning fra den 15. juni har de færøske myndigheder fjernet karantænekravet for rejsende fra Danmark. Det betyder, at ruten fra Vágar til København fra denne dato atter bliver dagligt, mens ruten til Billund genoptages med  to ugentlige afgange på torsdage og søndage.
Fra den 15. juni vil Atlantic Airways også flyve tre gange om ugen fra Vágar til Keflavik International Airport ved Reykjavik. Det forlyder intet om, hvornår ruten til Aalborg Lufthavn vil blive genoptaget.

Michael O´Leary: Ansigtsmasker i stedet for 14-dages karantæne

(31-05-20 – 09:35) Ryanairs koncernchef Michael O´Leary er utilfreds med de særlige karantæneregler, som den irske sundhedsminister Simon Harris har indført for alle flypassagerer, der ankommer til Irland.
I stedet for 14 dages karantæne, som ifølge Ryanair-bossen er virkningsløs, når passagerene frit kan tage offentlig transport fra ankomstlufthavnen og smitte andre medrejsende, anbefaler han, at alle rejsende bærer ansigtsmasker ombord på flyene og mens de er i et offentligt transportmiddel til og fra lufthavnene.

Ryanairs Malta-selskab vil afskedige kabineansatte

(31-05-20 – 09:30) Ryanair-datterselskabet Malta Air står foran afskedigelse af 40 kabineansatte. Det skriver Times of Malta.
I et brev til de ansatte begrunder Malta Air afskedigelserne med, at selskabet forsøger at overleve COVID-19-krisen, hvorfor der vil være et uundgåeligt behov for at reducere arbejdsstyrken.
“På grund af COVID-19 imødeser vi et fald i trafikken på op til 50 procent i år. Vi gør, alt hvad der står i vores magt for at redde jobs. Vi har indgået aftale med vores piloter om en lønnedgang, hvilket vil være nok til at undgå afskedigelser, men vores kabinepersonale har indtil videre ikke accepteret vores lønforslag, hvilket betyder et uundgåeligt tab af 40 kabineansatte,” siger en talsmand for Malta Air.

Paris-lufthavn genåbner den 26. juni

(30-05-20 – 09:30) Paris Orly Airport, der har været lukket siden den 31. marts som følge af COVID-19-pandemien, vil genåbne den 26. juni.
Der startes op i Orly T3, og så vil der gradvist blive åbnet i resten af lufthavnen, efterhånden som efterspørgslen og flyselskaberne vender tilbage.

TAP Portugal genåbner USA-ruter

(29-05-20 – 19:40) TAP Portugal vil fra den 4. juni genoptage selskabets flyvninger mellem Lissabon og New York-Newark med i første omgang to ugentlige afgange.
I juli er det planen, at der også skal flyves fra den portugisiske hovedstad til Boston, Miami og Toronto. Herudover starter TAP tre nye ruter. To af ruterne går til Ponta Delgada på Azorerne fra Boston og Toronto, mens den sidste nye rute er mellem Lissabon og Montreal.
I løbet af juli vil TAP have genoptaget 19 procent af det trafikprogram, der var planlagt før coronakrisen. Det svarer til 247 flyvninger om ugen.

COVID-19-helbredserklæring for flyrejsende til Bali

(29-05-20 – 19:35) De indonesiske myndigheder har indført en regel om, at alle rejsende til Bali via Ngurah Rai International Airport skal have et gyldigt COVID-19-certifikat, der viser, at den rejsende er testet negativ for coronavirus.

Thai Airways kan ikke refundere billetter

(29-05-20 – 19:30) Thai Airways blev i sidste uge taget under konkursbekyttelse, og ifølge den thailandske lovgivning er det ikke muligt på nuværende tidspunkt at refundere aflyste flybilletter.
Det thailandske Star Alliance-selskab garanterer, at billetterne vil blive refunderet i løbet af seks måneder.

Flyselskab laver mundbind af kasserede uniformer

(29-05-20 – 08:30) Amerikanske United Airlines har netop leveret 7.500 ansigtsmasker til de ansatte i San Francisco International Airport og selskabets vedligeholdelsesfaciliteter i lufthavnen.
Anisgtsmaskerne er lavet af kasserede uniformer, så nu bliver genbrugt på en nyttig måde, og det vil blive et supplement til de masker, der allerede er blevet stillet til rådighed for de ansatte og kunderne.

Aviation24.be delte
Aviation24.be
Coronavirus crisis leads to high quarterly 
loss of Austrian Airlines: -136 million euros 
- Aviation24.be
• Revenue decline of 24 percent in the first quarter of 2020 • Strong year-on-year drop in passenger volume of 27 per...
Aviation24.be delte
Aviation24.be
Brussels Airlines reports a first quarter net 
loss of €93 million - Aviation24.be
The travel restrictions imposed due to the global spread of the coronavirus have significantly impacted Brussels Airl...
Aviation24.be delte
Aviation24.be
Lufthansa vows to step up restructuring 
measures after posting first quarter net 
loss of € 2.1 billion - Av...
“Global air traffic has come to a virtual standstill in recent months. This has impacted our quarterly results to an ...
Aviation24.be delte
Aviation24.be
SWISS reports first-quarter operating loss 
of CHF 84.1 million - Aviation24.be
As a result of the coronavirus pandemic and its unprecedented impact on the air transport sector, SWISS incurred an o...
Aviation24.be delte
Aviation24.be
Ryanair May traffic falls 99.5% to 70,000 
passengers - Aviation24.be
Covid-19 airspace closures continue to impact traffic Ryanair Holdings plc today (Wed 3 June) released May traffic st...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.