onsdag 11. mai 2016

Helikopterulykken- L2 groundes også - NRK

Vel, neppe en helikoptertype dette, men en avart at EC225. En må huske på her at disse to variantene i Super Puma serien har hva jeg vil kalle identiske MGB`er, altså hovedgearbokser.
Jeg har lurt på hvorfor den ikke er satt på bakken tidligere. Vær også klar over at AW189, H175, og B525 vil kunne ta over etter Super Puma serien. (Red.) 

Luftfartstilsynet innfører flyforbud for nok en helikoptertype etter ulykken ved Turøy i Hordaland.

Fra før har Super Puma-helikoptre av typen EC225LP fått flyforbud. Nå utvides det til også å gjelde Super Puma-helikoptre av typen AS332L2, opplyser Luftfartstilsynet.
Den siste typen helikoptre er ikke i bruk i Norge i dag, men forbudet innføres likevel for å sikre mot at slike helikoptre tas i bruk uten videre. De to helikoptertypene er forholdsvis like.
– Nå flyr ikke dette helikopteret i Norge, men ved forbudet sørger vi også for at det ikke kan operere som en erstatning for Super Puma 225, sier Tom Gøran Jodal, direktør for teknisk avdeling i Luftfartstilsynet, til Bergens Tidende.
Et tilsvarende forbud innføres i Storbritannia. Forbudet gjelder all passasjertrafikk, men ikke i forbindelse med søk og redning. (©NTB)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.