torsdag 2. februar 2017

Helikopter er farlige greier.....


Rapport om luftfartsulykke i Lavangen, Troms fylke 20. juli 2016 med Airbus Helicopters AS 350 B3, LN-OSN
Den 20. juli 2016 ble det utført arbeide med helikopter langs en ny høyspentlinje ved Fossbakken i Lavangen kommune i Troms fylke. Ved en landing for å sette av personell, ble underhengende last festet til helikopteret ved hjelp av long line uten at fartøysjef var klar over det. I det longline strammet seg ved avgang, oppstod et rykk i helikopteret som gjorde at fartøysjef valgte å foreta en nødlanding i terreng med bjørkeskog. Det oppstod skader på rotorblader og helikopterets understell. Fartøysjef var uskadet.
Les hele rapporten


Rapport om luftfartsulykke nær Vangsnes, Sogn og Fjordane 14. juni 2016 med Robinson Helicopter Company R22 Beta, D-HTIK
Den 14. juni 2016 skulle et følge på 5 helikoptre fly fra Bringeland til Sognefjord Hotell i Leikanger. De fløy over Sognefjorden og opp i fjellområdet sørvest for Vangsnes for å se området. Helikoptrene klatret til ca. 3800 fot ASL og flatet ut over terrenget. D-HTIK begynte i denne fasen å miste motoreffekt, og fartøysjefen valgte å nødlande helikopteret. Ved landing veltet helikopteret, og fikk omfattende skader. Fartøysjef og passasjer var uskadet.

Det fremkom i undersøkelsen at det ikke ble benyttet forgasservarme.
Les hele rapporten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.