mandag 9. februar 2015

Forsvarets planer

Ny langtidsplan - Forsvaret i arbeid

Regjeringen har startet arbeidet som skal føre fram til ny langtidsplan for forsvaret for årene 2017 til 2021.

Av Jan-Petter Helgesen
OSLO

Forsvarssjef, admiral Haakon Bruun-Hanssen, har fått i oppdrag å utarbeide et fagmilitært råd som tidligere ble kalt forsvarssjefens forsvarsstudie. Oppdraget skal være avsluttet og presenteres i november i år.
Det fagmilitære rådet skal deretter danne grunnlag for regjeringens langtidsplan for forsvaret som skal presenteres for offentligheten om et års tid, det vil si i februar 2016. Stortinget skal deretter drøfte planen som skal endelig godkjennes i mai-juni neste år.
Nytt ved utarbeidelsen av planen er at forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H) har nedsatt en uavhengig ekspertgruppe forsfor å vurdere forsvarets framtidige behov . Gruppen som ledes av direktør Rolf Tamnes ved Forsvarets forskningsinstitutt, skal gi innspill i debatten om forsvarets forutsetninger for å kunne løse sine mest krevende utfordringer knyttet til sikkerhetspolitisk krise og krig.
Gruppen har tidsfrist 1. mai i år for sitt arbeid. De skal bidra til å skape debatt om vårt forsvar er egnet til å avverge og møte utfordringer mot norsk og alliert sikkerhet. Gruppen skal konsentrere sitt arbeid om innretningen av forsvaret og ikke ressursnivået.
Dette betyr at de skal vurdere hvordan de sikkerhetspolitiske utviklingstrekkene påvirker Norges sikkerhet. De skal også se på om det er samsvar mellom de sikkerhetspolitiske utfordringene og innretningen av forsvaret.

Medlemmer av ekspertgruppen utenom lederen Rolf Tamnes, er Asle Toje, Trond Grytting, Alf Håkon Hoel, Julie Wilhelmsen, Janne Haaland Matlary og Kate Hansen Bundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.