lørdag 3. juli 2021

Norwegian - Britiske flygere krever udekket lønn - ABC Nyheter

 

Britiske piloter krever at Norwegian skal dekke ubetalt lønn

NTB 

1 dag siden

 

© Leveres av ABC Nyheter Det britiske pilotforbundet at Norwegian dekker ubetalt lønn for oppsagte britiske piloter. Det er bonusavsløringene som får foreningen til å reagere.

Norwegian slo datterselskapet Norwegian Air Resources UK (NAR) konkurs i januar, da det ble klart at flyselskapet vil legge ned langdistansesatsingen.

De ansatte i bemanningsselskapet fikk deretter beskjed om at NAR ikke hadde penger til å betale utestående lønn, men etter bonusavsløringene til toppledelsen i Norwegian krever den britiske pilotforeningen BALPA at denne lønnen skal betales, skriver E24.

I brevet skriver BALPA at de ønsker «rettmessig etterlønnskompensasjon» for Norwegians tidligere piloter ved den nedlagte basen på Gatwick i London.

Norwegian understreker overfor E24 at pilotforeningen også tidligere har løftet de samme problemstillingene.

– Poengene som blir reist, er ikke nye og endrer ikke omstendighetene ved NAR UKs konkurs i starten av året. Da det ble klart at Norwegian ikke lengre ville operere interkontinentale flyginger, gikk NAR UK i konkursprosess fordi det ikke lenger eksisterte et finansielt grunnlag for selskapet, skriver presseansvarlig Andreas Hjørnholm i en epost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.