– Det er ingen åpne flammer for øyeblikket, men kraftig røyk, rapporterer en journalist fra Itar-Tass.
Det er så langt ingen meldinger om at noen personer er skadet eller har omkommet, ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA.
Brannen i Severodvinsk skal ha startet da det ble utført sveisereparasjoner på ubåten. Et område på rundt 20 kvadratmeter skal ha blitt rammet.
Ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax skal en kilde ha sagt at det ikke var noen våpen om bord i ubåten da det begynte å brenne. Nyhetsbyrået Tass siterer en kilde som hevder at ubåtens atomreaktor var avslått før flammene oppstod.
Skipsverftet Zvyozdochka kunne foreløpig ikke kommentere meldingene, melder Reuters.

Bellona: – Alvorlig

I underkant av tusen ubåter ligger ved skipsverftet til reparasjon. Ifølge russiske medier skal ubåten som brenner være en K-266 Oryol, Oscar klasse 2, atomdrevet ubåt.
– Dette er en alvorlig situasjon. Hvis man ikke får kontroll over brannen, frykter vi at dette kan føre fra radioaktive utslipp fra reaktoren om bord, sier atomfysiker i Bellona, Nils Bøhmer i en epost til NRK.
– Denne brannen ser ut til å ha skremmende paralleller til ubåten som brant i Murmanskfjorden desember 2013. Ubåter av denne klassen har to atomreaktorer om bord, og det tok den gang lang tid å få slokket brannen. Det er fortsatt knyttet usikkerhet til om det var atomreaktorer om bord, sie